Vandingssystem

Kunstvanding er betegnelsen for kunstig tilførsel af vand, sædvanligvis for at fremme afgrødernes vækst. Dette kan så ske via et vandingssystem, af den ene eller anden slags. Inden for landbruget og indendøres grow’s anvendes kunstvanding primært for at mindske problemer i forbindelse med utilstrækkelig nedbør, eller af den simple grund at det er et must når man dyrker inde, for på bedst mulig måde at styrke de pågældende afgrøder og planter, for at give dem bedst mulige vækstbetingelser. Kunstvanding kan have mange forskellige former, alt efter hvor eller hvordan kunstvandingen foregår og med hvilken teknologi, der benyttes. Når man skal vælge et system at dyrke sine afgrøder eller planter i er det ofte en smagssag, om man foretrækker det ene system frem for det andet. Det afhænger også
af hvilken gro stil man anvender, og om de omgivelser man har til rådighed. Alle disse muligheder inden for systemer, har allesammen deres forskellige metoder til vanding, og de har ligeledes alle forskellige tilgange samt fordele.

Hvis vi blot kort skal komme ind på nogle af de anerkendte og mest brugte systemer som anvendes i dag, må vi nævne følgende…

Oxypot DWC-system er et simpelt system inden for Hydroponic

Med et OxyPot DWC-system ligger rødderne i konstant vand. I vandet ligger der en air stone, som er forbundet til en luftpumpe hvilket gør at vandet konstant bliver iltet. Dette nyere system er designet i en fast firkantet form, og i låget sidder net potterne. DWC står for “Deep Water Culture”. Selve Oxypotten er i et enkelt design, produceret i gode holdbare materialer.

 

Wilma Grow System

Wilma gro-systemer er et fælles samarbejde mellem firmaet Atami og Nutriculture. De har skabt et enkel og nemt hydroponisk system. Den helt store fordel ved Wilma systemet er at man gror i potter, hvilket giver muligheden for at man kan dyrke netop i det medie man ønsker. Et solidt hydroponisk system i to forskellige størrelser, med 4 potter eller 10 potter.

Mangler du et vandspejl i haven? Læs mere her.

Autopot kendt for at være et Lækkert og nemt vandingssystem

Fordelene ved et Autopot Systemet er at det ikke bruger strøm. Så under strømsvigt påvirkes dette ikke. Dette gør at man kan være væk fra systemet i nogle dage uden problemer, så længe der altså er vand i vandtanken. Det er der ikke andre systemer der kan tilbyde på den samme måde. En anden fordel ved autopotsystemet er at man selv frit kan vælge hvilket medie man ønsker at gro sine planter i. Med autopot
kan man som man ønsker det, til-og fra koble alle de potter man har behov for.

 

Et GHE vandingssystem af god kvalitet

GHE Air ponics er et fantastisk system som giver en meget aggressiv vækst og et godt udbytte. Dette system er til dem som syntes det ville være sjovt at gro med et rigtigt hydroponisk system. Fordelene er en meget aggressiv vækst og et stort udbytte. Derudover er der stort set intet vegativ stadie med denne form for vandingssystem.

Til sidst men ikke mindst er der selvfølgelig også drypsystemer. Disse findes der et hav af, i forskellige størrelser, materialer, modeller, forme – ja jeg kunne blive ved for listen er lang. Med PE-dele, slanger og div andre små dimser kan man bygge sit helt eget dryp system for ganske få penge. Når man bygger et dryp system har man den frihed at man kan få den præcist ønskede længde eller form, her er det nemlig kun fantasien der sætter grænser for hvad du kan bygge.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *